Babymassage

De babymassage die ik aanreik, is onstaan naar aanleiding van eigen ervaringen met babymassage en na een intensieve individuele 2-daagse opleiding voor babymassage. Tevens combineer ik grepen vanuit de polariteitsmassage en shantalamassage en natuurlijk kan ook de voetreflexzonemassage toegepast worden bij je kind(je). De gehele massage is zachter en aangepast op de leeftijd en het gevoel van je kind(je).

Een massage zorgt voor een intenser contact. Door te masseren is er even directe aandacht (je kunt gewoon nergens anders mee bezig zijn) en dat voelt je kindje goed aan. Masseren is niet alleen een mogelijkheid voor de moeder om zich meer te verbinden, net zo goed kan de vader de verbondenheid met het kind vergroten en kan hij zich de massage eigen maken.

Het mooie van masseren is, dat je het altijd goed doet;

ELKE AANRAKING IS GOED, ALS ER MAAR AANDACHT IS.

Ben je pas moeder of vader geworden en wil je iets gaan ondernemen met je kindje? Dan is babymassage wellicht een leuke cursus voor jou of je partner. Het kan heerlijk zijn op een ontspannen manier je liefde en genegenheid te uiten door het toepassen van massage. De massage verhoogt de emotionele en fysieke ontwikkeling, bevordert de bewegingsmogelijkheden, stimuleert de bloedsomloop en het afweermechanismen van het lichaam, zorgt voor een gelijkmatiger ademhaling en verbetert de spijsvertering. Het is een prima ondersteuning voor je kindje in de eerste jaren van zijn of haar ontwikkeling. Tevens een hulpmiddel bij o.a. buikkrampjes, slapeloosheid, overmatig huilen en tandjes krijgen.