Voetreflexzonemassage

Het hele lichaam is terug te vinden op de voeten en de voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Door de voeten te masseren en pijnlijke en gevoelige zones te behandelen door het geven van “een prikkel” wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Voetreflexzonemassage is een manier van aanraken, die je helpt om te luisteren naar wat je lichaam en je gevoel te zeggen hebben. Massage helpt je, je aandacht te richten op informatie die van binnenuit komt en de drukke buitenwereld even te laten voor wat die is.

Een voetreflexzonemassage geeft ontspanning en kan ook verkwikkend zijn. Je energie gaat weer stromen en eventuele klachten kunnen zelfs minder worden of verdwijnen.

Als ondersteuning naast de reguliere en andere alternatieve hulpverlening is voetreflexzone-massage zeker aan te raden.                             

Het ondergaan van meerdere (verschillende) voetreflexzonemassages kan therapeutisch en helend werken en tijdens de behandelingen, worden adviezen aangereikt o.a. met betrekking tot voeding, leefwijze, beweging en andere aspecten die zich voordoen.


VOETREFLEXOLOGIE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP
Het ontvangen van een voetreflexzonemassage tijdens de zwangerschap en vlak voor de bevalling is bijzonder ondersteunend.