Yoga en dan met name de vorm hatha yoga, richt zich op het soms intensief aannemen van lichaamshoudingen en het uitvoeren van bewegingen, in combinatie met een goede ademhaling. Hierdoor krijgt het lichaam ruimte, energie, vitaliteit, soepelheid, maar vooral een goede basiskracht in spieren en gewrichten.

Op woensdagochtenden verzorg ik Yin Yogalessen. Yin staat voor vrouwelijk, voor naar binnen keren, voor rusten in een houding (3 tot 5 minuten), ontstressen, toelaten en/of loslaten, ontspannen. De spieren, het bindweefsel en pezen worden langzaam gerekt en gehydrateerd, de gewrichten blijven soepel. Door het langer aanhouden van een houding, gaat de oefening dieper. Yin Yoga kan diep ontspannen en helend zijn. Een aanrader als je meer in de rust mag gaan en toch niet passief wenst te zijn.

YIN YOGA XTRA LESSEN 1x per maand op vrijdagen of dinsdagen van 19.30-21.30 uur. Zie het lesrooster voor de data.

De oefeningen werken dieper door op celniveau. Yoga is niet op prestatie gericht. Juist op voelen en luisteren naar je lichaam en haar mogelijkheden. Zo kan iedereen yoga beoefenen.

De yogaruimte ademt een warme sfeer uit, waarin je je thuis voelt. De buitenlessen vinden plaats achter de yogaruimte en de grasmat ademt ruimte en vrijheid in. Het was altijd een wens van mij en ik ben dankbaar, dat ik ook buiten les kan geven. De meeste cursisten ervaren het als bijzonder fijn om buiten les te krijgen. Een extra dimensie!! aan hun yoga.

Na het fysieke gedeelte volgt altijd een ontspanning aan het einde van de les. De ontspanning geeft tijd om het effect van de oefeningen na te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het kan een weldaad zijn, te mogen ontspannen. Inspanning en ontspanning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bij hatha yoga krijgen beide aspecten ruimschoots aandacht.
Yoga is voor iedereen en alle leeftijden. In mijn praktijk kunnen tieners t/m senioren terecht. Individueel yoga ontvangen behoort tot de mogelijkheden.