Je voelt je prettiger, als je kunt leven vanuit innerlijke rust en vanuit een diepere verbinding met je hart. Thuis zijn bij jezelf, waar je ook bent. Hoe doe je dat?
Yoga, meditatie en mindfulness zijn mogelijke hulpbronnen. Het dagelijks leven wordt tot oefening gemaakt en waargenomen in het HIER EN NU. Elke levenssituatie is een les, waar je in vrijheid mee om kunt gaan. Geen vrijheid om te doen waar je zin in hebt, maar vrijheid om zin te geven aan datgene wat je doet. Op deze wijze krijg je meer zicht op jezelf (inzicht) en leer je je mind (geest) steeds beter waarnemen en doorgronden en accepteren! Dit alles vanuit vriendelijkheid, zelfcompassie, openheid en zonder oordeel naar jezelf.

De ademhaling is een belangrijk hulpmiddel in dit alles, evenals de zintuigen, het gevoel, de emoties en je reacties hierop. Allen bronnen van waarneming, waarop je je kunt concentreren en zicht op kunt krijgen.

ZENMEDITATIES
Ongeveer 1 x per maand op zondagochtend, vindt een ZENMEDITATIE plaats. Eenvoud, ademhaling en stilte zijn ankers in deze meditaties. De zitmeditaties worden afgewisseld door een loopmeditatie. Met de zitmeditatie kun je gebruikmaken van een stoel of (eigen) meditatiekussen.
Mocht het (lang) zitten niet mogelijk zijn, dan is een wakkere lighouding eveneens mogelijk. ZEN; DOEN DOOR NIET TE DOEN. Je ademhaling als ingang en je waarneming paraat kom je in de stille ruimte van je bewustzijn. De ochtenden vinden in stilte plaats....ook het theedrinken.

MINDFULNESS EN MEDITATIE
Deze momenten bestaan uit oefeningen vanuit de mindfulnesstraining. Je ademhaling, lichaam en geest zijn ingangen. Uiteindelijk kan ook dan stilte en inzicht ervaren worden. 

De data vindt je bij het lesrooster, het tarief bij tarieven, aanmelden kan via het contactformulier of rechtstreeks via het emailadres.
Je kan per datum meedoen. Beide momenten zijn voor beginners en gevorderden.