De baby-, kindmassage die ik aanreik, is ontstaan naar aanleiding van eigen ervaringen met babymassage en na een intensieve individuele opleiding voor babymassage. Ik combineer de massage met grepen uit de polariteits- en shantalamassage en natuurlijk kan ook de voetreflexzonemassage toegepast worden bij je kind(je). De gehele massage is zachter en aangepast op de leeftijd en het gevoel van je kind(je).

ELKE AANRAKING IS GOED, ALS ER AANDACHT IS

Een massage zorgt voor een intenser contact. Door te masseren is er pure aandacht (je kunt gewoon nergens anders mee bezig zijn) en dat voelt je kindje goed aan. Masseren is niet alleen een mogelijkheid voor de mama om zich meer te verbinden, ook de partner kan de verbinding vergroten door zich de massage eigen te maken. Al pas je maar een paar massagetechniekjes toe, je gaat zien dat je kindje ervan geniet.

Ben je pas ouder geworden en wil je iets gaan ondernemen met je kindje? Dan is babymassage wellicht een leuke cursus voor jou of je partner. Het kan heerlijk zijn op een ontspannen manier je liefde en genegenheid te uiten door het toepassen van massage. De massage verhoogt de emotionele en fysieke ontwikkeling, bevordert de bewegingsmogelijkheden, stimuleert de bloedsomloop en het afweermechanismen van het lichaam, zorgt voor een gelijkmatiger ademhaling en verbetert de spijsvertering. Het is een prima ondersteuning voor je kindje in de eerste jaren van zijn of haar ontwikkeling. Tevens een hulpmiddel bij o.a. buikkrampjes, slapeloosheid, overmatig huilen en tandjes krijgen.

Het aanleren van de babymassage kan individueel of in een klein groepje plaatsvinden. Ik stel mij flexibel op en overleg graag met je.